فود سیتی مسکو بزرگترین مرکز فروش محصولات غذایی در روسیه

صادرات میوه به روسیه

می توان گفت که بیشترین حجم از صادرات ایران به روسیه شامل میوه و سبزیجات می شود. روسیه به خاطر شرایط اب و هوایی خاص خود که مدت زمان کشاورزی را در روسیه بسیار محدود می کند و از طرف دیگر جمعیت بالایی که دارد همواره نیازمند واردت میوه از دیگر کشورهاست . میوه و سبزی جات ایرانی به دلیل طعم و کیفیت خوب خود در بین روسها شناخته شده است. کیوی هندوانه سیب پرتقال گیلاس زردالو از میوه های ایرانی هست که درروسیه بازار خوبی دارند.

 

صادرات مواد غذایی به روسیه

جدا از میوه مواد غذایی ایرانی هم می توانند بازار فروش خوبی در روسیه داشته باشند. محصولات لبنی نظیر شیر خشک و پنیر رب گوجه فرنگی انواع کنسانتره ها هم اکنون نقش مهمی را در تراز تجاری دو کشور بازی می کند. شاید بتوان گفت که رمز موفقیت صادرات مواد غذایی به روسیه علاوه بر کیفیت محصولات در بستبندی مناسب تداوم کیفیت و حضور مستمر می باشد.

 

صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

همانطور که گفته شد روسیه با داشتن زمستانهای طولانی و جمعیت نسبتا زیاد نیازمند واردات محصولات کشاوری است . خیار گوجه فرنگی فلفل دلمه کاهو کلمپیچ انواع سبزیجات سیر از جمله محصولات ایرانی هستند که در روسیه بازار فروش مناسبی دارند.

صادرات خشکبار به روسیه

ایران به عنوان یکی از پرچم دارند صادرات خشکبار دنیا شناخته شده است. خشکبار ایرانی در بین روسها طرفداران پرشماری دارد. انواع خشکبار ایرانی مانند کشمش پسته از بهترین اقلام برای صادرات به روسیه می باشند. به گونه ای که صادرات پسته به روسیه در انحصار ایران است. این محصولات با داشتن شناسنامه ای حتی زمان کود دهی آنها مشخص است و استفاده از بسته بندی شکیل و مناسب همیشه می تواند پیشتادز محصولات صادراتی باشد.

حمل مواد غذایی از ایران به روسیه

در مجموعه چهار مسیر حمل و نقل و ترانزیت کالا از ایران به روسیه وجود دارد.

  • حمل و نقل هوایی
  • حمل و نقل ریلی
  • حمل و نقل دریایی
  • حمل و نقل زمینی

 

حمل و نقل هوایی به روسیه

حمل و نقل هوایی به روسیه معمولا از طریق ایرلاینها ماهان ایران و ایرفلوت روسیه صورت می گیرد. این سیستم حمل و نقل که معمولا با نام کارگو شناخته شده است معمولا برای بار با حجم کم مناسب می باشد. بزرگترین امتیاز سیستم حمل و نقل هوایی به روسیه سرعت آن است و بزرگترین نقطع ضعف آن هزینه بالای آن می باشد. معمولا هزینه حمل یک کیلو بار از ایران به روسیه از طریق هوایی حدود ۲ تا ۳ دلار هزینه دارد.

حمل و نقل ریلی از ایران به روسیه

در حال حاظر دو مسیر حمل و نقل ریلی بین ایران و روسیه از طریق مسیر اینچه بورون و سرخس -تجن می باشد.

در هر دو بار بعد از عبور از کشورهای ترکمنستان و قزاقستان وارد خاک روسیه می شود.

 

حمل و نقل دریایی به روسیه

تنها مسیر حمل و نقل دریایی از ایران به روسیه از طریق بندر امیر آباد در ۴۰ کیلومتری بهشهر در استان مازندران  است.

در مسیر حمل و نقل دریایی، کالا از بندر امیر آباد و از طریق دریایی خزر  به بندر آستاراخان در جنوب روسیه ارسال می شود.

حمل و نقل زمینی به روسیه

 

پرتردد ترین مسیر حمل و نقل زمینی بین ایران و روسیه از طریق کشور آذربایجان است. در این مسیر کامیون بعد از گذر از گمرک آستاراخان یا بیله سوار وارد کشور آذربایجان می شود و بعد از عبور از خاک کشور آذربایجان (۵۷۰ کیلیومتر) از طریق مرز سامور وارد جمهوری داغستان در کشور روسیه می شود.

یکی دیگر از مسیرهای حمل و نقل زمینی بین ایران و روسیه از طریق مرزهای شمال شرق است. در این مسیر کامیون از طریق گمرک باجگیران وارد خاک ترکمنستان شده و بعد از عبور از گمرک خوجیلی و شاوات از مسیر کشورهای ازبکستان و قزاقستان وارد خاک روسیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار − یک =